Hjem | Vanlige feil og feilsøking hvis grisepikk ikke gjør jobben

Vanlige feil og feilsøking hvis grisepikk ikke gjør jobben

Når du bruker skrueekstraktor, kan det oppstå visse utfordringer eller feil under fjerningsprosessen. Her er noen vanlige feil og feilsøkingstips:

  • Skruen sitter fast: Hvis skruen fortsatt sitter fast etter at du har brukt skrueekstraktoren, kan det være flere årsaker til dette. En mulig grunn kan være at skrueekstraktoren ikke har fått et godt nok grep på skruen. Du kan prøve å bruke en større eller mindre størrelse skrueekstraktor, avhengig av skruens størrelse. I tillegg kan du sørge for at skrueekstraktoren er riktig plassert og ikke glir av skruen mens du vrir.
  • Skruen knekker: Skruer som er rustne eller overstrammet, kan være utsatt for knekk eller brudd under fjerningsprosessen. Dette kan være spesielt problematisk hvis du bruker for mye kraft eller vinkel på skrueekstraktoren. Hvis skruen knekker, kan det være vanskelig å fjerne restene. For å unngå dette, bruk jevn kraft og prøv å løsne rusten før du bruker skrueekstraktoren.
  • Skrueekstraktoren sklir: Hvis skrueekstraktoren sklir av skruen under fjerningsprosessen, kan det være at spissen er for sløv eller skadet. Sørg for at skrueekstraktoren er i god stand før du bruker den, og vurder å skifte til en ny skrueekstraktor hvis nødvendig.
  • Overoppheting: Hvis du bruker varmebehandling for å løsne en skrue, vær forsiktig for å unngå overoppheting av materialet rundt skruen. Overoppheting kan føre til at materialet blir deformert eller brenne.
  • Bruk av feil størrelse ekstraktor: Hvis du bruker en skrueekstraktor som ikke passer godt til skruens størrelse, kan den ikke få godt grep, noe som kan gjøre fjerningsprosessen vanskelig. Pass på at du bruker riktig størrelse skrueekstraktor for skruen du arbeider med.
  • Riktig dreieretning: Pass på at du dreier skrueekstraktoren mot klokken for å løsne skruen. Å dreie den feil vei kan føre til at skruen blir strammere.

Hvis du støter på problemer eller vanskeligheter under fjerningsprosessen, er det viktig å være tålmodig og nøye. Vurder å bruke penetrerende olje eller andre løsningsmidler for å løsne skruen før du bruker skrueekstraktoren. Hvis du føler at du ikke kan fjerne skruen selv, kan det være lurt å søke hjelp fra en erfaren håndverker eller fagperson som kan håndtere utfordringen for deg.

Vær alltid oppmerksom på sikkerheten, bruk riktig verneutstyr, og følg produsentens instruksjoner for riktig bruk av skrueekstraktor. Dette vil bidra til å minimere risikoen for skader og sikre at du bruker verktøyet effektivt.

Hvor kan man kjøpe grisepikk?

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla