Hjem | Hvordan bruke grisepikk

Hvordan bruke grisepikk

Her er noen eksempler på hvordan du bruker grisepikk. Se videoer av hvordan man bruker grisepikk i bunnen av saken!

Hvordan løsne rustne skruer:

Rust kan være en vanlig utfordring når det kommer til demontering av gamle gjenstander eller reparasjon av utendørsutstyr som er utsatt for fuktighet. Rust kan danne seg rundt skruehodet og på gjengene, og det kan gjøre skruen veldig vanskelig å fjerne med vanlige verktøy som skrutrekkere.

Her er trinnene du kan følge for å bruke skrueekstraktor til å fjerne rustne skruer:

 • Forberedelse: Først må du sørge for at området rundt den rustne skruen er rent og fri for smuss og rusk. Bruk gjerne en stålbørste eller sandpapir for å fjerne overflødig rust og skitt.
 • Smøre med penetrerende olje: Påfør en penetrerende olje (også kjent som løsning) på den rustne skruen. Penetrerende oljer, som WD-40 eller lignende, er spesielt formulert for å trenge inn i rust og løsne fastlåste deler.
 • La oljen virke: La penetrerende olje virke i noen minutter eller i henhold til produsentens anbefalinger. Dette vil hjelpe til med å løsne rusten og gjøre fjerningsprosessen enklere.
 • Bruk en passende skrueekstraktor: Velg en skrueekstraktor som passer til størrelsen på skruen og følg produsentens instruksjoner for riktig bruk. Sett skrueekstraktoren forsiktig inn i midten av den rustne skruen.
 • Vri mot klokken: Med skrueekstraktoren satt inn, bruk nå en skiftenøkkel, skralle eller tang for å vri skrueekstraktoren mot klokken. Denne bevegelsen vil føre til at skrueekstraktoren biter seg fast i skruen og gradvis trekker den ut av materialet.
 • Vær tålmodig: Fjerning av en rusten skrue kan ta tid, spesielt hvis rusten er hardnakket. Vær tålmodig og bruk jevn og rolig kraft når du bruker skrueekstraktoren.

Viktig å huske:

Rustne skruer kan være spesielt vanskelige å fjerne, og det er en risiko for at skruen kan knekke eller skade seg under fjerningsprosessen. Hvis du merker at skruen blir for tett eller motstanden blir for stor, stopp og gjenta trinnene for å løsne rusten ytterligere ved hjelp av penetrerende olje.

Skrueekstraktorer er ikke alltid en garanti for suksess, spesielt hvis rusten er omfattende eller skruen er i dårlig tilstand. Hvis du støter på store problemer eller skruen ikke beveger seg i det hele tatt, kan det være lurt å konsultere en fagperson eller håndverker for å få hjelp.

Løsne skruer som sitter for stramt:

Noen ganger kan skruer være festet for stramt, og det kan være vanskelig å løsne dem med vanlige skrutrekkere. Når skruer er overstrammet, kan skrutrekkerens sporformasjoner deformeres, noe som gjør det vanskelig å få et godt grep og rotere skruen for å fjerne den.

Her er trinnene du kan følge for å bruke skrueekstraktor til å løsne skruer som sitter for stramt:

 • Identifiser riktig størrelse: Før du bruker skrueekstraktor, må du sørge for å velge en som passer til størrelsen på skruen. Det finnes forskjellige størrelser skrueekstraktorer tilgjengelig, så det er viktig å finne en som passer perfekt til skruen du jobber med.
 • Forberedelse: Før du bruker skrueekstraktoren, rengjør området rundt skruen for å fjerne smuss og rusk. Dette vil sikre at skrueekstraktoren får et godt grep på skruen.
 • Sett inn skrueekstraktoren: Plasser spissen av skrueekstraktoren i midten av skruens spor. Pass på at skrueekstraktoren er godt satt inn og har et sikkert grep på skruen.
 • Vri mot klokken: Med skrueekstraktoren satt inn, bruk en skiftenøkkel, skralle eller tang for å rotere skrueekstraktoren mot klokken. Dette vil føre til at skrueekstraktoren griper skruen og løsner den gradvis.
 • Vær tålmodig: Fjerning av en stram skrue kan være en tålmodighetsprøve. På grunn av den ekstra motstanden, ta deg god tid og bruk jevn kraft når du roterer skrueekstraktoren.

Viktig å huske:

Når du løsner stramme skruer, er det viktig å være forsiktig for å unngå skader. Bruk riktig størrelse skrueekstraktor som passer til skruen, og unngå å bruke overdreven kraft som kan føre til at skruen knekker eller skader seg. Hvis du merker at skruen ikke løsner, stopp og prøv å løsne den ytterligere ved hjelp av penetrerende olje eller annen passende løsningsmiddel.

Noen ganger kan det være nyttig å varme opp området rundt skruen for å utvide metallet litt, noe som kan gjøre fjerningsprosessen enklere. Imidlertid bør du være forsiktig for å unngå brannskader eller overoppheting av materialet.

Hvor kan man kjøpe grisepikk?

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla