Hjem | Hva er en grisepikk?

Hva er en grisepikk?

Grisepikk er et spesialisert verktøy som brukes til å fjerne skruer som sitter fast, er ødelagt eller har strippet hoder. Når en skrue blir vanskelig å fjerne ved hjelp av vanlige verktøy som skrutrekkere, kommer skrueekstraktoren til unnsetning.

Beskrivelse av utseende av en grisepikk:

Skrueekstraktorer ligner ofte på små spiraler eller spoler, og de er tilgjengelige i forskjellige størrelser og former. Typisk har de en skarp spiss i den ene enden, og den andre enden har en spesialdesignet form for å gripe skruen.

Hvordan fungerer en grisepikk:

Når du skal bruke skrueekstraktor, begynner du ved å bore eller grave forsiktig en liten pilotstift i midten av den ødelagte skruen eller skruen som sitter fast. Dette skaper et sikkert grep for skrueekstraktoren. Når pilotstiften er plassert, vrir du skrueekstraktoren mot klokken. Den spesielle strukturen på den motsatte enden griper inn i skruen og drar den gradvis ut etter hvert som du fortsetter å dreie verktøyet.

Bruksområder:

Skrueekstraktorer er spesielt nyttige når du arbeider med eldre eller slitte skruer, eller når hodene på skruene er skadet, strippet eller rustne. De brukes også hvis en skrue er festet for stramt eller er blitt skadet under installasjon.

Typer og størrelser:

Det er ulike typer skrueekstraktorer tilgjengelig på markedet, hver designet for å håndtere skruer av forskjellig størrelse og form. Noen ekstraktorer er mer robuste og kan brukes til større skruer, mens andre er mer delikate og egnet for mindre skruer.

Sikkerhetstips:

Når du bruker en skrueekstraktor, er det viktig å følge sikkerhetsforholdsregler. Bruk vernebriller og arbeidshansker for å beskytte deg mot eventuelle skarpe kanter eller biter som kan løsne under fjerningsprosessen. Vær forsiktig med å ikke presse for hardt, da det kan føre til at skruen eller skrueekstraktoren blir skadet.

Hvor kan man kjøpe grisepikk?

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla