Hjem | Grisepikk og sikkerhet

Grisepikk og sikkerhet

Sikkerhetstiltak er ekstremt viktige når du arbeider med verktøy, inkludert skrueekstraktor. Her er noen viktige sikkerhetstiltak du bør ta i betraktning når du bruker skrueekstraktor:

  • Bruk verneutstyr: Bruk alltid personlig verneutstyr når du arbeider med skrueekstraktor. Dette kan inkludere vernebriller for å beskytte øynene mot støv, smuss eller potensielle prosjektiler som kan løsne under fjerningsprosessen. Bruk også arbeidshansker for å beskytte hendene mot skarpe kanter og for å gi bedre grep på verktøyet.
  • Riktig størrelse og type skrueekstraktor: Sørg for å bruke riktig størrelse og type skrueekstraktor som passer til skruen du ønsker å fjerne. Forsøk aldri å tvinge en for liten ekstraktor inn i en større skrue, da det kan føre til skade på verktøyet eller skruen.
  • Penetrerende olje: Hvis skruen er rusten eller sitter for stramt, kan det være lurt å bruke en penetrerende olje eller løsningsmiddel for å løsne den før du bruker skrueekstraktoren. Følg produsentens instruksjoner for riktig bruk av oljen.
  • Vær forsiktig med kraft: Bruk jevn og rolig kraft når du bruker skrueekstraktor. Unngå å bruke overdreven kraft som kan føre til at skruen knekker eller at verktøyet mister grepet. Hvis skruen motstår fjerning, kan du prøve å bruke mer penetrerende olje eller søke hjelp fra en fagperson.
  • Unngå overoppheting: Hvis du bruker en varmebehandling for å løsne en stram skrue, vær forsiktig for å unngå overoppheting av materialet, spesielt hvis det er brennbart materiale i nærheten.
  • Riktig arbeidsområde: Sørg for å arbeide på et godt opplyst område med tilstrekkelig ventilasjon. Hold arbeidsområdet ryddig for å unngå å snuble over verktøy eller materialer.
  • Ikke bruk ødelagte verktøy: Sjekk alltid skrueekstraktoren før bruk for å sikre at den er i god stand og ikke har noen synlige skader. Ikke bruk ødelagte verktøy da det kan være farlig og mindre effektivt.
  • Les produsentens instruksjoner: Følg alltid produsentens instruksjoner for riktig bruk og vedlikehold av skrueekstraktoren.
    Ikke bruk skrueekstraktor på mennesker eller dyr: Skrueekstraktorer er verktøy som er ment for fjerning av skruer fra materialer, ikke for bruk på levende vesener.

Ved å følge disse sikkerhetstiltakene, vil du kunne bruke skrueekstraktor trygt og effektivt. Husk alltid å være oppmerksom og forsiktig når du arbeider med verktøy, og sørg for å beskytte deg selv og andre rundt deg. Hvis du er usikker på hvordan du bruker skrueekstraktor eller står overfor spesielle utfordringer, kan det være lurt å konsultere en fagperson for råd og veiledning.

Hvor kan man kjøpe grisepikk?

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla